Дълбоки разломи ще има в България, тепърва се започва

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Президентът Румен Радев обяви, че страната ни трябва да овладее неравенствата след кризата. В противен случай рискува дълбоки обществени разломи и престъпност, както и миграция и демографски срив. Днес държавният глава е домакин на дискусия „Социални и икономически измерения на кризата COVID-19.

Европейският опит и България“. „Българите излизат от състоянието на хипноза след насажданата паника и си задават въпроси – какво действително се случи, защо събитията се развиха по този начин, какви са последствията върху психиката и здравния статус и пораженията върху икономиката, как да бъдат продължавани мерките“, каза още Румен Радев в началото на дискусията.

Той отново повтори, че е необходим ясен план за излизане от кризата, както и мерки, които отговарят на три условия – навременност, достъпност и безвъзмездност за най-уязвимите   Държавният глава обяви, че през юни ще инициира и по-голям дебат – какви реформи са ни необходими, каква да е нормативната база, какъв социален климат е необходим за бизнеса и какъв тип управление на държавата е необходим.

„Най-важният ресурс за справянето с кризата е доверието в институциите, които я управляват. Едно управление се ползва с доверие, ако само взема решения, не под обществен начин и с пиар сметки“, каза още държавният глава. Той отново поиска прозрачност на разходите за борба с коронавируса.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:
loading...

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook