Медицинска сестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други хора

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е дала положителен тест за коронавирус. Тя се е страхувала да не зарази някой друг и това е причината да сложи край на живота си.  Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият регион в Италия.

Националната федерация на медицинските сестри на Италия потвърди за смъртта й.

Оттам споделиха, че жената е страдала от тежка форма на тревожност, защото се е притеснявала да не разпространи вируса, докато се бори с епидемията.

Даниела Трези работеше в интензивното отделение на болницата „Сан Джерардо“ в Монца, на около девет мили от Милано, но е била поставена под карантина, след като започнала да има симптоми на заразата и дала положителен тест за коронавирус.  Медсестрите споделиха още, че миналата седмица е имало същия случай във Венеция, като допълва, че причината е била същата.

„Всички ние избрахме професията си за добро, но и за лошо. Ние сме медицински сестри. Всички виждат нивото на стрес, на което сме подложени“, споделят от федерацията.  Генералният мениджър на болницата „Сан Джерардо“, Марио Алпароне, заяви, че Даниела е била пратена вкъщи болна още на 10 март и че тя не е била под наблюдение.

Съдебните органи разследват смъртта й. Цифрите, публикувани от италиански изследователски институт вчера, показват, че около 5 760 здравни работници са били заразени с COVID-19.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:
loading...

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook