Министър на ВМРО разсипа Бойко: Като ви опре яйцето в задника, веднага се връткате

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Размяна на реплики между премиера Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Причината – багерите край Седемте рилски езера, които нажежиха страстите за пореден път.

„Седнете на билков чай, мента, глог и валериан. Пари сме дали дали да стане хубаво. Опитай и така, не трябва да губим парите“, каза Борисов и призова за по-ясна комуникация с екоактивистите.

Всичко това се случи по време на заседание в Министерския съвет.

Ревизоро бе категоричен – проектът ще бъде замразен. Еко министърът заяви, че хората след него, ако решат, могат да се захванат. Той обаче не вижда нищо нередно в дейностите край езерата.

Заради скандала вчера премиера Бойко Борисов нареди спиране на дейностите. С което за пореден потвърди опасенията, че е готов винаги да играе по свирката на Зелените, на които педовно отпуска и десетки милиони левове да броят лилави пеперуди и розови стоножки.

Проектът е за спасяване на езерата от ерозия, която е обхванала почвата заради засиления туристически поток. Бил е предложен за обществено обсъждане още миналата година. Финансирането му не е никак малко. Става дума за договор на стойност 2 535 644 лв. без ДДС. Фирмата-изпълнител е “Юнайтед пропърти груп”. Фирмата печели проекта в началото на 2019 г. Собственик на дружеството е Христо Янков, показа справка в Търговския регистър.

Ревизоро обаче беше категоричен – нужда от такива пътеки има, за да се защити природата. Той коментира, че в обществото постоянно има разнопосочни позиции: Когато не се прави нещо, защо не се прави, а когато в крайна сметка проблемът се решава има недоволство.

Премиерът отсече – грозно е. Такава бе позицията и на вицепремиера Томислав Дончев вчера.

„Лично аз ще се радвам да ги спрем и след година да кажете, защо нямаме пътеки“, заяви Димитров и каза, че ще замрази и по-достойните да го направят след него. „Направете нещо защо го правите. Вие вчера приехте ангажимент за нова дига, а знам какво ми се случи за Алепу“, заяви Димитров и уточни, че Борисов първо разрешава, а след това се отказва.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook