Президентът с извънредно обръщение към народа

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Президентът направи извънредно обръщение към народа

Президентът Румен Радев отново поиска оставката на управляващите и главния прокурор. В обръщение към нацията държавният глава подкрепи протестите в цялата страна и призова те да се мирни и без насилие.

“Длъжни сме да бъдем мъдри и единни, за да не допуснем да се разпилява тази обществена енергия”., заяви президентът Румен Радев.

“Нашата свобода и справедливост са в ръцете на хората на протеста”, каза още Радев.

Според него жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново и много други градове са доказателство, че протестът е общонационален. “Младото поколение на България върна надеждата за бъдещето на Родината. Мобилизацията на българите е израз на куража да се нарекат проблемите с истинските им имена. Тази мобилизация е огромен исторически капитал, който може да промени съдбите на всеки от нас”, заяви президентът.

“Призовавам и полиция, и протестиращи за ненасилие и не провокация. Не трябва в този исторически момент да допускаме да се опорочават справедливите искания на гражданите”, посочи още той.

И допълни: “Никога народът ни не е бил по-зрял в решимостта си с постоянството и без насилие да си върне държавата, която му принадлежи; да има смелостта да бъде актьор, а не зрител на собствения си живот”.

“Това, което става днес по улиците, е достояние на всички български граждани, които посяват днес своето бъдеще. Организацията е именно на това тяхно усилие”, посочи президентът.

“Трябва да си даваме сметка, че мафията се храни от страха и апатията. Внушенията, че протестите са платени и манипулирани, издават арогантност, политическо безсилие – лъжи, клевети и сеене на разкол”, категоричен бе той.

По думите му доверието е загубено и това се вижда навсякъде по площадите. “Модернизацията на страната ни минават през оставка на правителството и на главния прокурор”, каза още Румен Радев.

 

 

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:
loading...

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook