Стряскаща прогноза за следващите дни

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook
Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

В други държави, особено на Балканите, има едно повишаване на случаите, което е не толкова заради разхлабване на мерките, а заради това, че си помислихме, че хората знаят какво да правят и няма да се юрнат да се събират. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. “За съжаление, емоцията взе връх в последните две седмици и сега берем тези горчиви плодове. Хората трябва да избягват да се събират на закрито и да носят маски на закрито”, каза той.

“Когато се води нормален разговор, вероятността човек да се зарази е много малка. Човек отделя малко количество въздух, когато говори и е спокоен. Много опасно е, когато дори на открито някой вика, говори високо, много емоционален е или пък пее. Тогава даже и леко проявена инфекция със симптоми може да зарази някого”, заяви професорът. “Протестите са хубаво нещо, но нека да минават цивилизовано – по-тихо и с дистанция.


Това става като стаиш гнева си”, пошегува се той. Според него през следващите дни може да има и над 200 заразени дневно. “Ще се увеличи контролът по заведенията и на обществените места, за да се спазват мерките”, заяви Кантарджиев.


“Разумните хора няма да ходят на нощни барове и да се срещат на закрито. Нека го правят на открито”, каза той. Той призова хората да са разумни. Според него Щабът е свършил хубави работи през зимата. “Преди хората не знаеха какви мерки да взимат, за да се предпазят.


Освен това действието се развиваше през март и април, когато циркулираше и грипът”, каза той. По думите му слънцето и сухото и горещо време ще намалят циркулацията на вируса. “Просто трябваше още две седмици да сме разумни”, каза той. И уточни: Ако до една седмица не овладеем пандемията у нас, значи не сме се справили със ситуацията.

Вижте нашите специални оферти и няма да съжалявате:

Харесайте сега най-бързо развиващата се медия!
Сподели ни и присъедини всички свои приятели във “Фейсбук”

Следете сайта ни и бъдете усведомени за всяка новина от България и цял свят. Качваме постоянно, за да разбирате всичко на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани

При проблеми, въпроси и други казуси може да се обърнете към нас на e-mail: [email protected]

Можете да ни потърсите и на лично съобщение във фейсбук страницата ни.

Статията може да бъде полезна и на друг, затова ще се радваме да я
Facebook